Lezingen

U kunt bij Hoogtecentrum Amsterdam terecht voor een leuke en interessante lezing over hoogtetraining en hoogtefysiologie. Gaat u met een groep de Kilimanjaro beklimmen of een trektocht doen naar Mount Everest Base Camp en wilt u weten wat er in uw lichaam gebeurt als u naar hoogte gaat? Of hoe u hoogteziekte kunt voorkomen? Wilt u als sporter of coach weten hoe u of uw team een hoogtestage moet inrichten of waar u het beste naar toe kunt gaan? Wij zorgen voor een presentatie die informatief en onderhoudend is, op maat gesneden voor uw groep. Op uw locatie of in onze locatie bij Fysiomed, Amsterdam.

Workshops

Wilt u ook liever actief bezig zijn, dan kan de lezing ook gecombineerd worden met een proeftraining in de hoogtekamer. Hierbij u kunt ervaren hoe het is om van zeeniveau naar ruim 4000 m te gaan en daar te moeten inspannen. U leert een zuurstofsaturatiemeter gebruiken en leert het belang van een goede ademhaling en het effect daarvan op de hoeveelheid zuurstof in het bloed. We kunnen tevens testen wat uw gevoeligheid voor grote hoogte is.

Cursus hoogtetraining

Wilt u zelf met hoogtetraining aan de gang gaan, dan bieden wij ook een cursus hoogtetraining aan, in samenwerking met BLM Altitude. Voor trainers, coaches, sporters, personal trainers, fysiotherapeuten en andere professionals. De cursus duurt twee dagen en bestaat uit meerdere theoretische en praktische sessies. Aan bod komen onder andere Hoogtefysiologie, Vormen van hoogtetraining, Trainingsleer en meerdere praktijksessies met inspannen in de hoogtekamer en met een masker op.

cursisten aan het werk bij cursus hoogtetraining

Cursisten aan het werk bij de cursus hoogtetraining