Speciaal voor de deelnemers aan de War Child Kili-Challenge 2019 biedt Hoogtecentrum Amsterdam een gratis hoogtetest aan ter waarde van €75,- aan voor het trainen in de Hoogtekamer bij afname van een Kilimanjaro Speciaal pakket. Het Kilimajaro Speciaal pakket bestaat uit 10 hoogtetrainingen, een trainingsprogramma en een Hoogtetest, normaal samen voor €295, nu voor €225,-.

Hoe hoger men in de bergen komt, hoe dunner de lucht. Met elke ademteug krijg u minder zuurstof in uw longen, dus moet uw lichaam harder werken om de toevoer van zuurstof naar uw spieren en hersenen op gang te houden. Om succesvol de hoogtes te behalen en daar prettig te verblijven, moet er vooraf aangepast worden (pre-acclimatiseren) om beter te kunnen omgaan met de lagere zuurstofniveaus op hoogte. Wanneer men onaangepast of niet volledig aangepast is aan grote hoogte kan dit leiden tot hoogteziekte. Herhaaldelijke training in of blootstelling aan zuurstofarme lucht verminderd de kans op hoogteziekte en zorgt voor een snellere aanpassing ter plekke.

Door middel van onze Hoogtetest kunnen we bepalen hoe u reageert op een hoogte van ongeveer 4500 m, in rust en tijdens inspanning. Het geeft u en ons een beter beeld van wat u kunt verwachten en hoe u uw voorbereiding op hoogte moet aanpakken. Uit onze ervaring blijkt dat 10 trainingen van 1,5 uur op gesimuleerde hoogte voor de meeste mensen voldoende is om met een verhoogde adaptatie en zelfvertrouwen de Kili-Challenge te beginnen.